Aasta tagasi asutatud Juraka Suitsuliha OÜ on jõudsalt edasi liikunud. Kasvanud on nii klientide, müügiartiklite kui ka edasimüüjate hulk. Plaanitud laienemine teostati aga hoopis Lätis, kuhu osa tootmisest koliti.

- Juraka toodang on menukas nii Rakveres kui Tallinnas.
- Foto: Erakogu
Ettevõtte asutaja, omanik ja lihameister Sven Arukaev on esimese aastaga rahul. “Mulle on alati meeldinud Oleg Grossi põhimõte, kuidas peab äri ajama ja kuidas kliente hoida. Pole mõtet kulutada marketingi peale tohutuid summasid, parem suunata seda raha tootmisse, et saaks hinnad madalal hoida, sest inimene tuleb lõpuks ikka sinna, kus on hinnad taskukohased ja tooted kvaliteetsed,” rääkis Arukaev, kellest ta eeskuju on võtnud – ja mitte ainult sõnadega, vaid tegudega.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Juraka Suitsuliha OÜ on olnud komeet väikeettevõtlustaevas – vaid aastase tegutsemise järel on tellimused nii suured, et ettevõtte omanik, Sven Arukaev (31) alias Jurakas ise ka imestab. Selle kõige juures ei ole ta pidanud turundusega tegelema rohkem kui andma FBs teada, et järjekordne partii on valmis.
Uue tootega tabati naelapea pihta
Vastupidiselt paljudele toidutootjatele ei saa Matsimoka kurta müügi vähenemise üle vaatamata keerulisele olukorrale majanduses ja inimeste rahakottides.
Munapühad tulid mahetootjale eriliselt
Meie jaoks on sel aastal munapühad erakordsed, sest esimest korda, kui olen Äntu mõisas toimetanud, saame pakkuda klientidele valgeid mune, ütles Äntu Mõisa omanik Lauri Bobrovski.
Scandagra Eesti AS tegevjuhi Eigo Siimu sõnul on põllumajandusvaldkonna süda koostöö ja vastastikune usaldus. Pärast esimest kümmet kuud ametis tõdeb ta, et sektor on küll keerulises seisus, kuid just nüüd on kõige olulisem seista põllumehe kõrval ja aidata tal raskused üle elada.