• 11.10.22, 10:27

Sirje Potisepp: ettevõtetel pole enam rasva, et toidu kallinemist pidurdada

Kui koroonakriisist väljumist suutis toiduainetööstuse sektor oma õlgadel kanda, siis viimase aja arengud nõuavad, et õla paneks alla nüüd ka riik, kirjutab toiduliidu juht Sirje Potisepp vastukajana majandus- ja taristuminister Riina Sikkuti väljaütlemistele.
Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp.
  • Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp.
  • Foto: Raul Mee
Kui toiduainetööstusel tervikuna jäi toodangumaht 2021. aastal võrreldavaks eelneva aastaga, siis müügitulu kasv tulenes eelkõige toodangu kallinemisest. Toiduainetööstuse kogukasum 2021. aastal oli 72,3 miljonit eurot, vähenedes aastaga 9,2%. Võrreldes töötleva tööstusega langes meie kasumlikkus tervikuna ligi 50% peale üldnäitajast, olles 2021. aasta IV kvartalis ainult 2,4% müügitulust. Ja see kõik oli enne sõda algust ja enne energiakandjate hüppelist hinnakasvu.

Seotud lood

Saated
  • 10.10.22, 15:40
Toidutootja: iga kuu tahab keegi, et me ta ära ostaksime
Balsnacki juhatuse liige ja arendusjuht Reigo Rusing peab iga kuu vestlust kellegagi, kes soovib müüa oma äri või teha koostööd.
Saated
  • 10.10.22, 12:01
Sikkut: iga ettevõte peab ise vaatama, kuidas väiksem energiaarve saada
Suuremad ettevõtted, kes elektri universaalteenusega liituda ei saa, peaksid investeerima energiatõhususse ja tarbimise juhtimisse, rääkis majandus- ja taristuminister Riina Sikkut.
  • ST
Sisuturundus
  • 16.10.25, 11:00
Hea veebileht peab looma emotsiooni
Emotsionaalne turundus ei tähenda ainult reklaame, rääkis disainiagentuur Hable juht Otto Jaansoo. Tema sõnul ka koduleht peab tekitama tundeid - esimeste sekundite kogemus ja emotsioon on väga tähtis.

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele