• 15.02.24, 12:02

Eesti lehmad andsid rekordhästi piima

Lehmade 2023. aasta keskmine piimatoodang oli 11 114 kilogrammi ja kasvas aastaga 486 kilogrammi võrra, mis on viimase 20 aasta suurim tõus, teatas Eesti Põllumajandusloomade Jõudluskontrolli AS.
Joakim Heleniuse Kaiu LT lehmakari oli nii suurima piimatoodanguga kui ka parima tervisega.
  • Joakim Heleniuse Kaiu LT lehmakari oli nii suurima piimatoodanguga kui ka parima tervisega.
  • Foto: Andras Kralla
Eesti holsteini tõugu lehmade keskmine piimatoodang oli 11 394 kg, eesti punast tõugu lehmadel 9529 kg ja eesti maatõugu lehmadel 4649 kg, andis ettevõte teada.

Seotud lood

Uudised
  • 30.11.23, 08:00
Valgamaa parim põllumees: „Oli üks hea aasta! Nüüd tuleb talv üle elada“
Valgamaa parimate ettevõtete TOPi teisele kohale jõudnud Laatre Piim kasutas ära eelmise aasta hinnatõusu ja kasvatas mühinal käivet ja kasumit. 2023. aasta on olnud aga keerulisem, tõdes ettevõtte juht Kalmer Kongo.
Saated
  • 13.12.23, 13:00
Põllumajanduse TOPi ettevõtte juht: Läti ja Leedu piimatootjad langetavad hinda liiga kergesti
Äripäeva TOPi saates on seekord teemaks põllumajandusettevõtete TOP. Stuudios on TOPis seitsmendaks tulnud ettevõtte Mangeni PM juht Maarika Susi. Saate teises pooles kommenteerib eksperdina sektori käekäiku põllumajandus-kaubanduskoja juht Ants Noot.
Uudised
  • 01.11.23, 15:06
Rapla piimapulbritootja Solbritt andis sisse saneerimisavalduse
Rapla imikutoidu ja piimapulbri tootja Solbritt esitas saneerimisavalduse.
Arvamused
  • 25.10.23, 06:05
Pagaritööstur: meeletut hinnatõusu ei tule, aga langust kah mitte
Väga suuri hinnamuutusi järgmine aasta kaasa ei too, ent toiduainetööstust mõjutab lisaks Vene sõjale Ukrainas ka tont nimega NIMBY, kirjutab pagaritööstuse Mantinga Eesti juht Rain Palmiste.
  • ST
Sisuturundus
  • 16.10.25, 11:00
Hea veebileht peab looma emotsiooni
Emotsionaalne turundus ei tähenda ainult reklaame, rääkis disainiagentuur Hable juht Otto Jaansoo. Tema sõnul ka koduleht peab tekitama tundeid - esimeste sekundite kogemus ja emotsioon on väga tähtis.

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele