• 06.11.23, 10:00

Obskuurne majandus: Soome teadlased toodavad õhust toitu

Teadlased Soome idufirmast tõestavad, et tegelikult võiks saada küll ära elada õhust ja armastusest. Nimelt võtsid nemad õhust toidu tootmiseks appi ühed teatud mikroobid.
Selline näebki välja Soleiniks nimetatud pulber, millest saab teha jäätis, pastat, leiba ja veel palju muud. Selle tootmiseks oli vaja lämmastikku, süsihappegaasi ja neist toituvaid mikroobe.
  • Selline näebki välja Soleiniks nimetatud pulber, millest saab teha jäätis, pastat, leiba ja veel palju muud. Selle tootmiseks oli vaja lämmastikku, süsihappegaasi ja neist toituvaid mikroobe.
  • Foto: solarfoods.com
Kas tulevikuvalk toidus võiks kasvada põllumaata, kuula saatest “Obskuurne majandus”.

Seotud lood

Saated
  • 30.10.23, 10:00
Obskuurne majandus: kuhu kaovad kontoritest teelusikad?!
Kontoris on mingi tähistamine. Näiteks on kellegi sünnipäev või õnnestus mõni projekt või pakutakse lihtsalt niisama kõigile torti.
Saated
  • 23.10.23, 10:00
Obskuurne majandus: keegi ei tea, kes ostab maailmas kõige rohkem sädelust
Kas te olete kuulnud midagi sädeluse vandenõust, mis viimastel aastatel on levinud? Ilmselt palju ei ole, kuid see puudutab säratükikesi, inglise keeles glitterit.
Saated
  • 16.10.23, 10:00
Obskuurne majandus: baar, mis toimib nagu börs, võib teha megakassasid
Investeerimisfännidele ja võib-olla alles rahatarkuse õppijatele võiks väga meeldida üks baar Barcelonas Hispaanias. Dow Jonesi baar, mis on nime saanud niisiis Dow Jonesi tööstuskeskmise indeksi järgi.
Saated
  • 09.10.23, 10:00
Obskuurne majandus: koristaja hävitas kogemata miljonit väärt teadustöö
Paar aastat tagasi hävitas üks koristaja USAs 20 aasta jagu päikesepaneelide teadusarendustööd. Sest külmutusmasin piiksus tüütult.
  • ST
Sisuturundus
  • 16.10.25, 11:00
Hea veebileht peab looma emotsiooni
Emotsionaalne turundus ei tähenda ainult reklaame, rääkis disainiagentuur Hable juht Otto Jaansoo. Tema sõnul ka koduleht peab tekitama tundeid - esimeste sekundite kogemus ja emotsioon on väga tähtis.

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele