Tallinnas Noblessneri kvartalis avati eelmise aasta sügisel Jaapani restoran Kampai. Eesti keelde tõlgituna võiks see olla “Terviseks!”.

- Kampais on ühe katuse all on kokku saanud eri iseloomuga Jaapani restoranikultuuri esindajad.
- Foto: Raul Mee
Kunagise allveelaevatehase tootmishooned on erakordselt lühikese ajaga täitunud söögi- ja joogikohtadega – justkui poleks Tallinnas mujal enam ruumi! Koos Kampaiga mahuvad samasse majja ära kunstikeskus Kai, Lore bistroo, baar Kaif ja Suhkruingli koogipood. Väljaku teises servas on kiirelt Tallinna esindusrestoraniks tõusnud 180˚ by Matthias Diether, sealsamas kõrval Texase BBQ menüüga Põhjala pruulikoja tap-room, siis veel Proto kohvik, burgerikoht ja Samovar – terve toidu- ja joogilinnak.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Viimaste aastate jooksul on kinnisvarasektori rahvusvahelised kestlikkuse standardid teinud läbi suure uuenduskuuri. Euroopa rohepöörde eesmärgid, uued kliimapoliitikad ja investorite kasvavad ootused on viinud selleni, et nii LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) kui ka BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) on tulnud välja uute versioonidega – mõlemad oluliselt ambitsioonikamad kui nende eelkäijad. Eesmärgiks ei ole pelgalt rangemad nõuded, vaid tulevikukindlate ja väiksema keskkonnamõjuga hoonete loomine, mis vastavad juba täna homsete regulatsioonide ja turu ootustele.