• 29.11.19, 16:36
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Askur Alas: listeeria siin, listeeria seal, listeeria iga nurga peal!

Toiduga seotud listeeria-uudised trügivad viimasel ajal igast uksest ja aknast sisse, kuid tegelikult on listeeriaga nakatatud palju rohkem kui mõni toiduaine, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Askur Alas.
Askur Alas.
  • Askur Alas.
  • Foto: Liis Treimann
Listeeria-hullus kogub tuure. Veterinaar- ja toiduamet sulges kaks M.V.Wooli tehast ja tahab hävitada ettevõtte kogu laojäägi, sõltumata sellest, et seal on ka selliseid tooteid, mis pole tehastega kokku puutunud. Äsja avastati listeeria Oskari Lihatööstuse Selverile toodetavas ahjufileesingis (õnneks ei jõudnud toode tarbijani). Rimi kutsus külmköögi proovidest leitud listeeriabakteri tõttu tagasi kõik värsked salatid, mitte vaid ohtlikud. Juba ainuüksi sõna „listeeria“ ajab hirmujudinad peale ja sunnib igaks juhuks kükke tegema.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 13.10.25, 15:51
Ärikinnisvara kestlikkuse standardid liiguvad uuele tasemele
Viimaste aastate jooksul on kinnisvarasektori rahvusvahelised kestlikkuse standardid teinud läbi suure uuenduskuuri. Euroopa rohepöörde eesmärgid, uued kliimapoliitikad ja investorite kasvavad ootused on viinud selleni, et nii LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) kui ka BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) on tulnud välja uute versioonidega – mõlemad oluliselt ambitsioonikamad kui nende eelkäijad. Eesmärgiks ei ole pelgalt rangemad nõuded, vaid tulevikukindlate ja väiksema keskkonnamõjuga hoonete loomine, mis vastavad juba täna homsete regulatsioonide ja turu ootustele.

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele