• 10.06.24, 16:37

Rahva isu nostalgiliste pirukate järele ei näi lõppevat

Lääne-Virumaa rahvas on juba 15 aastat kõrgelt hinnanud nostalgilisi pirukaid, mida valmistab vanaema retsepti järgi pereettevõte VID TÜ.
Kohviku köögis valmivad nii praed, pokekausid kui populaarsed pirukad.
  • Kohviku köögis valmivad nii praed, pokekausid kui populaarsed pirukad.
  • Foto: Rahel Lepp
Väljend “vanaema retsepti järgi tehtud kodused pirukad” ei ole Rakvere ettevõtte VID TÜ toodete puhul sugugi kirjanduslik liialdus – kuulsad pirukad valmivadki pere vanaema retseptide järgi. “Mugandasime neid lihtsalt suuremate koguste jaoks,” selgitas ettevõtte juhatuse liige Ivan Hudik (38), kes ettevõttes kõige laiahaardelisemalt panustab. Kui mõni töötaja on haiguslehel või puhkusel, küpsetab ka pirukaid.

Seotud lood

Uudised
  • 13.03.24, 06:15
Uus restoran pakub muudki peale toidu
1. märtsil avas Rakvere bussijaama kõrval Vilde tänaval uksed itaaliahõnguline restoran La Grande Quercia. Selle peakokast omaniku Indrek Suurtamme teada on tegu siinkandis ainsa restoraniga, kus pastatooted on värsked, see tähendab, valmivad köögis sõtkutud taignast, rullitakse masinast läbi ja lähevad otse keedupotti.
Uudised
  • 21.09.23, 12:11
Rakveres avati uus toidukoht
Kroonikeskuses on end sisse seadnud uus toidukoht Poke Paus, kust möödaminnes kaasa haarata tervislik pokekauss. Varsti täieneb menüü ka smuutikausside võrra, mis sobivad ka näiteks hommikusöögiks, sest koht teeb uksed lahti juba kell 9.
Uudised
  • 27.05.24, 06:00
Rakvere e-pood kasvab mühinal
Rakvere e-poodnik Tarvi Toming (44) alustas tosin aastat tagasi Hiina taevalaternate müümisega. Täna tarnib ta oma e-poe kaupa kogu Euroopast, kliente leidub aga peaaegu igal kontinendil.
Uudised
  • 16.05.23, 06:02
Noored ettevõtjad heitsid ankrusse Vergi sadamas ja sündis restoran Wirkes
Vergi sadamas asuv restoran Wirkes sündis 27. mail kaks aastat tagasi, kui Kelli Suigusaar (26) asutas samanimelise ettevõtte.
  • ST
Sisuturundus
  • 13.10.25, 15:51
Ärikinnisvara kestlikkuse standardid liiguvad uuele tasemele
Viimaste aastate jooksul on kinnisvarasektori rahvusvahelised kestlikkuse standardid teinud läbi suure uuenduskuuri. Euroopa rohepöörde eesmärgid, uued kliimapoliitikad ja investorite kasvavad ootused on viinud selleni, et nii LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) kui ka BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) on tulnud välja uute versioonidega – mõlemad oluliselt ambitsioonikamad kui nende eelkäijad. Eesmärgiks ei ole pelgalt rangemad nõuded, vaid tulevikukindlate ja väiksema keskkonnamõjuga hoonete loomine, mis vastavad juba täna homsete regulatsioonide ja turu ootustele.

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele