Listeeriabakterist puretud Saaremaa Lihatööstus võitleb ellujäämise nimel
Listeeriabakteri küüsi sattunud Saaremaa Lihatööstus vaevleb võlgades ja on käivitanud ulatusliku kärpekava. Käivad jutud, et Vjatšeslav Leedo otsib tööstusele uut omanikku.
Saaremaa Lihatööstuse juht Kristjan Leedo tõdeb, et ettevõtte olukord olnud pikalt keeruline, kuid ta näeb, et kärpekava toimib ja langus on suudetud peatada.
Foto: Rauno Volmar/Ekspress Meedia/Scanpix
Eile ilmnes, et jaanuari lõpus kutsus Saaremaa Lihatööstus poelettidelt tagasi suitsusingid, millelt avastati listeeriabakter, kuid see on vaid väike osa lihatööstuse probleemidest.
Vähemalt 5 protsenti, aga mõnikord ka koguni 25 protsenti on toidu- ja joogitootjad juba pidanud hindu tõstma ning arvestades kasvavaid kulusid, näevad kõik, et tuleb veelgi tõsta.
Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) avab 10. novembril taotlusvooru ettevõtetele, kes soovivad parandada ressursitõhusust, energiatõhusust või asendada ohtlikke aineid ohutumatega. Taotlusvooru eelarve on 9 miljonit eurot ja taotluste eeltäitmine algab 27. oktoobril.