• 07.06.25, 06:00

Mihkel Nestor: just paksema rahakotiga turisti tulekski püüda

Eesti on muutunud turisti jaoks suhteliselt kalliks riigiks, aga majanduse seisukohast ei ole see tingimata halb uudis, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
“Reeglina on turiste teenindavate ettevõtete kasumlikkus ja palgatase üks madalamaid kogu majanduses. Seetõttu on mõistlik püüda paksema rahakotiga turisti ehk majanduskeeli suurendada turismi lisandväärtust,” kirjutab majandusanalüütik Mihkel Nestor. Fotol on Saksa kruiisilaevaga Tallinnasse saabunud turistid.
  • “Reeglina on turiste teenindavate ettevõtete kasumlikkus ja palgatase üks madalamaid kogu majanduses. Seetõttu on mõistlik püüda paksema rahakotiga turisti ehk majanduskeeli suurendada turismi lisandväärtust,” kirjutab majandusanalüütik Mihkel Nestor. Fotol on Saksa kruiisilaevaga Tallinnasse saabunud turistid.
  • Foto: Liis Treimann
Eesti turismiettevõtjad on aastaid kurtnud äri nigela käekäigu üle. Suur vapustus oli mõistagi koroona, ent kui enamus majandusest taastus pandeemiast kärmelt, siis turismi jäid painama pikaajalised tervisekahjustused.

Seotud lood

Arvamused
  • 06.06.25, 14:00
Vahemere vaatlus | "No stresso, no stresso, no need to be depresso!"
Kas tõelise eestlase eritunnus on rahulolematus?
Rahulolematus pesitseb ja väljendub eri paikades ja inimestes erinevalt, samas eestlase üldist rahulolematust, millele viitas president Ilves, ei saa eitada, kirjutab Äripäeva Lõuna-Euroopa kolumnist Lauri Vahemeri.
Uudised
  • 03.06.25, 08:18
Hinnatõus püsib üle 4 protsendi
“Juunis hinnakasv jätkub”
Maikuus kasvasid hinnad eelmise aastaga võrreldes 4,6%, selgus statistikaameti kiirhinnangust.
Uudised
  • 27.05.25, 17:00
Turismiekspert: Türgi pole enam riik, kus saab raha kokku hoida
Reisisihtkoha valikul tasub heita pilk riikide majandusele: Türgi on varasemast palju kallim, samuti Horvaatia, seevastu Jaapan on meie turistidele kättesaadavamaks muutunud.
Saated
  • 27.05.25, 13:06
Restoran 180 kraadi ootab kolmandat tärni. "Soomes ei ole kolme tärni, saaks neile ära teha"
Tallinna kalleim restoran 180 kraadi jahib kolmandat Michelini tärni, mille saajad tehakse teatavaks 19. juunil.
  • ST
Sisuturundus
  • 13.10.25, 17:15
KIK toetab ettevõtete ressursitõhususe, energiatõhususe ja ohtlike ainete asendamise projekte
Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) avab 10. novembril taotlusvooru ettevõtetele, kes soovivad parandada ressursitõhusust, energiatõhusust või asendada ohtlikke aineid ohutumatega. Taotlusvooru eelarve on 9 miljonit eurot ja taotluste eeltäitmine algab 27. oktoobril.

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele