Orkla juht: toidutootjaid ootab ees tume ja raske periood
Ettevõtete suur väljakutse on praegu mahtude vähenemine ning toidusektorile viimaste aastate vapustustest veel taastumist ei paista, rääkis Orkla Eesti juht Kaido Kaare Äripäeva raadio hommikuprogrammis.
Ees on üsna tume ja raske periood, sõnas Orkla Eesti juht Kaido Kaare.
„Toodame reaalselt vähem kilosid või tonne, mis tähendab, et liinid on vähem koormatud ja vähem efektiivsed ning ilmselt vajame ka vähem inimesi. See ei ole jätkusuutlik,“ toonitas Kaare ja lisas, et kui mahud vähenevad, ei saa ettevõtted pikalt nii toimida ja kuskilt tuleb kokku tõmmata.
Kesk-Eestis uue lihatööstuse avanud Äntu Mõisa omanik Lauri Bobrovski plaanib juba järgmist investeeringut mahemunade tootmise suurendamiseks ja otsib selle tegemiseks investoreid.
Juustu- ja piimatoodete tootja Nopri Talu lõpetas eelmise aasta 12protsendise käibekasvuga, kuid selle aasta plaan on veel kõvem nii käibe kui ka kasumi mõttes.
Ainult 26% töötajatest nõustub, et nende praegune töökeskkond aitab neil teha parimat tööd. See šokeeriv number Gensler 2025 uuringust peegeldab kõige fundamentaalsemat muutust töömaailmas: kontor ei ole enam koht, kuhu peab tulema, vaid sihtkoht, kuhu tahetakse tulla.