• 28.04.24, 08:00

Olukord restoraniäris: “Kui kokad tööd otsivad, siis on jama käes”

Kui kokad hakkavad ise tööd otsima, siis on jama käes, ütles Lahepere Villa perenaine Helen Vihtol. Eriti on olukord kehv, kui tööd hakkavad otsima kokad, kes on töötanud Michelini tärniga restoranides.
Kui mõni aasta tagasi oli restoranidesse vaat et võimatu töötajaid leida, siis nüüd on olukord muutunud.
  • Kui mõni aasta tagasi oli restoranidesse vaat et võimatu töötajaid leida, siis nüüd on olukord muutunud.
  • Foto: AFP/Scanpix
Just selline olukord praegu käes ongi, rääkis restoranipidaja Vihtol saates “Turismitund”. Ta ütles, et neist Eesti restoranidest, kes said 2022. aastal esimesed Michelini tunnustused, on tänaseks neli oma uksed sulgenud. “Michelini tunnustus peaks ju turunduslikult juba ise töötama,” sõnas ta. Vihtol märkis, et kui viis aastat tagasi oli väga keeruline restoranidesse töötajaid saada, siis tänaseks on tuuled pöördunud.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 13.10.25, 15:51
Ärikinnisvara kestlikkuse standardid liiguvad uuele tasemele
Viimaste aastate jooksul on kinnisvarasektori rahvusvahelised kestlikkuse standardid teinud läbi suure uuenduskuuri. Euroopa rohepöörde eesmärgid, uued kliimapoliitikad ja investorite kasvavad ootused on viinud selleni, et nii LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) kui ka BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) on tulnud välja uute versioonidega – mõlemad oluliselt ambitsioonikamad kui nende eelkäijad. Eesmärgiks ei ole pelgalt rangemad nõuded, vaid tulevikukindlate ja väiksema keskkonnamõjuga hoonete loomine, mis vastavad juba täna homsete regulatsioonide ja turu ootustele.

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele