Lääne-Virumaal tegutsev pagariäri Päts on võtnud endale sihiks kasvada loomulikult ja kohalikult, sest ettevõttes tegutsevad kolm põlve usuvad, et kui oma küla kirikutorni ümber ehitada tugev pereäri, siis nähakse seda ka kaugemalgi.
Fotol perekond Hallik: Toivo Hallik, Kaja Hallik, Heiki Hallik, Linda Tali, Marika Tali ja Anne Hallik.
Foto: Andras Kralla
30 aastat tagasi panid Halliku perekonna pead Anne ja Toivo aluse pagariärile, mille küpsetised kogusid aastaid tuntust kaubamärgi Hagar nime all. Nüüd on Anne ja Toivo aga andnud aastatega kogunenud kapitali üle pojale Heikile ning tütardele Marikale ja Kajale ning nende lastele, kes pühenduvad nii-öelda järgmise põlve kaubamärgi Päts arendamisele ja toetavad ka vanavanemate majutusäri.
Täna tähistab Tallinna lennujaam 85. sünnipäeva. Eestit maailmaga ühendaja sünnipäevapidu pühitsetakse saja kohupiima-vaarikatordiga, mis valmisid hoole ja armastusega meie tublide Pätsi meistrite käe all.
Viimased kuus aastat on Arvo Saul võtnud igal aastal endale kuuluvast kondiitri- ja kulinaartoodete tootjast Pihlaka täpselt sama suure summa dividende. Sel aastal on ta aga dividendimakset hüppeliselt suurendanud.
Viimaste aastate jooksul on kinnisvarasektori rahvusvahelised kestlikkuse standardid teinud läbi suure uuenduskuuri. Euroopa rohepöörde eesmärgid, uued kliimapoliitikad ja investorite kasvavad ootused on viinud selleni, et nii LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) kui ka BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) on tulnud välja uute versioonidega – mõlemad oluliselt ambitsioonikamad kui nende eelkäijad. Eesmärgiks ei ole pelgalt rangemad nõuded, vaid tulevikukindlate ja väiksema keskkonnamõjuga hoonete loomine, mis vastavad juba täna homsete regulatsioonide ja turu ootustele.