Eesti kiirtoidurestoran jõudis Helsingisse ja peab järgmisi plaane
Tervislikku kiirtoitu valmistav Poke Bowl on avanud juba restorani Helsingis, plaanis on aga frantsiisiga avada Soomes ja teistes naaberriikides veel söögikohti, rääkis ettevõtte kaasasutaja ja suuromanik Mikk Rajaver.
“Ma arvan, et Läti ja Rootsi, aga ka Ida-Euroopa pakub huvi, kuna seal on poke kontseptsioon veel uuem, ei ole nii palju juba vanu olijaid nagu näiteks Lääne-Euroopa, Kesk-Euroopa riikides,” kergitas Rajaver katet Poke Bowli plaanidest.
Veidi üle poole aasta tegutsenud restoran Purjelaev sulges Paldiskis uksed, omaniku sõnul nappis restoranil raha ja tooraine kiire hinnatõus lisas vaid õli tulle.
Michelini tärniga pärjatud Tõnis Siiguri restoranide impeeriumis end üles töötanud noore peakoka kureerimisel muutus suveterrassiga kuubik Emajõe ääres aastaringseks söögikohaks.
Ida-Virumaal merekaldal, Toila sadama kõrval, töötab restoran Toila Mereresto. Töötab isegi talvel, kuigi jah, mitte terve nädala. Restoraniäris on see suur saavutus. Pealegi elab Toila alevikus vaid umbes 800 elanikku ja Mereresto pole siin ainuke söögikoht. Kuidas õnnestub sel vee peal püsida?
Äripäeva kolumnist-ettevõtja Üllar “Myrakas” Priks nägi suvel sündmuselt sündmusele sahisedes kõiksugu müügiks pakutavat tänavatoitu. Ent vähemalt sama suuresti erinesid tegelased, kes seda kraami müüa püüdsid.
Kestlik elustiil ei ole juhuslike väikeste valikute jada, vaid otsus – ja oma olemuselt maatriks. See on kui tihe võrgustik, kus iga lüli – üksikisik, ettevõte või riiklik regulaator – toetab teisi ja kujundab ühist tulevikku. Kui üks lüli jääb passiivseks, nõrgeneb kogu süsteem. Kui aga kõik liiguvad samas suunas, tekib ring, mis hoiab muutuse elus ja edasi viivana.