• 28.02.24, 16:00

Toidutööstuse mahepesu helistab investorile häirekella

Kui vaadata toiduainetööstuse sektorit investori pilguga, siis üha sagedamini kasutatakse ettevõtte kuvandis terminit „mahe”. Suurt pilti ja pikka plaani silmas pidav investor võiks nüüd ju arvata, et mahetootjate päralt on tulevik ning neisse ettevõtetesse on pikaajalisel investoril põhjust panustada. Päris nii lihtne see siiski ei ole.
Toiduliidu juht Sirje Potisepp hoiatab, et mahetootmine ei tähenda automaatselt keskkonnasõbralikkust. Investorid peaksid mahetootjaid põhjalikumalt uurima.
  • Toiduliidu juht Sirje Potisepp hoiatab, et mahetootmine ei tähenda automaatselt keskkonnasõbralikkust. Investorid peaksid mahetootjaid põhjalikumalt uurima.
  • Foto: Raul Mee
Tundub väljaspool kahtlust, et rohepööre on vältimatu ning investoril sellele rongile hüpata on õige aeg – et mitte öelda suisa viimane võimalus. Kui investor hakab oma portfelli mahetoiduga tegelejaid valima, tekivad kohe vastikud konarused. Seega oleks enne siiski vaja vaadata säravate sõnumite pealispinna alla.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 13.10.25, 15:51
Ärikinnisvara kestlikkuse standardid liiguvad uuele tasemele
Viimaste aastate jooksul on kinnisvarasektori rahvusvahelised kestlikkuse standardid teinud läbi suure uuenduskuuri. Euroopa rohepöörde eesmärgid, uued kliimapoliitikad ja investorite kasvavad ootused on viinud selleni, et nii LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) kui ka BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) on tulnud välja uute versioonidega – mõlemad oluliselt ambitsioonikamad kui nende eelkäijad. Eesmärgiks ei ole pelgalt rangemad nõuded, vaid tulevikukindlate ja väiksema keskkonnamõjuga hoonete loomine, mis vastavad juba täna homsete regulatsioonide ja turu ootustele.

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele